IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft и Dropbox ще си сътрудничат в облака

Потребителите на Microsoft Office ще могат в бъдеще автоматично и лесно да качват готовите документи в облачната услуга на Dropbox

10:24 | 05.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Microsoft и Dropbox ще си сътрудничат в облака

Американският технологичен концерн Microsoft и специалистът по онлайн съхранение на данни Dropbox ще работят в бъдеще заедно, съобщиха във вторник изненадващо двете компании. Споразумението предвижда собствениците на офис програмата на Microsoft Office да могат да качват директно своите документи в онлайн складовете на Dropbox, предава Ройтерс.

Във всички приложения на офис пакета постепенно ще бъде вградена стандартна възможност за редактиране на файлове от Word, Excel и PowerPoint, съхранявани в облака на Dropbox. 

В момента на сървърите на Dropbox се съхраняват над 35 млрд. документа от Office пакета, така че алиансът между двете компании е напълно закономерен, пише Recode. Обновените приложения на Dropbox ще станат достъпни за мобилните платформи в близките седмици заедно с обновения Microsoft Office.

За потребителите на продукти на Apple се предвижда обновяване на Office, което да позволява свързване на акаунтите от Dropbox директно с приложенията Word, Excel и PowerPoint за iPad. По този начин Dropbox ще допълни облачната услуга Microsoft SkyDrive в Office за таблетите на Apple. 

Dropbox от своя страна ще добави в своите мобилни приложения възможности, които напътстват потребителите да ползват Microsoft Office при редактиране на документи. Когато на мобилното устройство не е инсталиран офис пакет на Microsoft, Dropbox ще предлага на потребителя да го свали, за да редактира файлове, а всички промени ще се синхронизират автоматично с облачната услуга.

Освен това Dropbox обяви, че в бъдеще ще създаде приложение за мобилната операционна система на Microsoft - Windows Phone. В момента смартфоните на Windows страдат заради факта, че все още редица важни програми, които са налице за iPad и iPhone на Apple или за многобройните смартфони с Android на Google, не са налични за Windows Phone.

Очаква се през първата половина на 2015 г. Dropbox да стартира поддръжка на Office Online директно в своето приложение. Редактирането на документи от Word, Excel и PowerPoint ще се извършва чрез Microsoft Office Web Apps (Office Online) по стандартен начин, а всички промени ще се съхраняват в облака.

Интеграцията на Dropbox и Office ще е голяма победа за потребителите, които са свикнали с предимствата на облачното съхранение и често работят с документи от Office, отбелязва Dropbox в корпоративния си блог.

Microsoft ще добави също в Office приложенията си възможност за споделяне на връзки към файлове в Dropbox. Освен това не е изключено компанията да направи мобилните приложения на Office за iPad и Android напълно безплатни. В момента безплатно е само ползването им за четене, а за редактиране на документи се изисква абонамент за Office 365.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:38 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още