IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН организира семинар за ученици, посветен на небанковия финансов сектор

Образователната програма се провежда за 13-а поредна година, съвместно с Министерството на образованието и науката и фондация „Атанас Буров”

15:57 | 01.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
КФН организира семинар за ученици, посветен на небанковия финансов сектор

За 13-а поредна година Комисията за финансов надзор (КФН) организира образователен семинар за ученици, посветен на небанковия финансов сектор в България, съобщават от финансовия регулатор. Образователната програма „Небанковият финансов сектор в България” се провежда съвместно с Министерството на образованието и науката (МОН) и фондация „Атанас Буров”.

В периода 1 септември-4 септември 22-ма ученици от средните професионални училища в страната с икономически и финансов профил и техните учители ще се обучават по специално разработена програма, която се състои от теоретична част със засилен акцент върху практическите елементи.

Разнообразните лекции ще запознаят участниците с принципите и механизмите на капиталовия, застрахователния и осигурителния пазари и ще им покажат нагледно най-често срещаните казуси, с които потребителите се сблъскват, използвайки небанкови финансови услуги

Практическата част от обучението включва посещения в КФН, Централния депозитар, Българската фондова борса, Финансова група „Карол”, Застрахователно дружество „Дженерали България Холдинг”, Пенсионно осигурителното дружество NN, както и във Висшето училище по застраховане и финанси, където децата ще се докоснат до реалната среда и ще почувстват спецификата в атмосферата на работа в небанковите структури в България.

Семинарът ще завърши с официална церемония в сградата на КФН на 3 септември 2015 г., на която учениците ще получат удостоверения за успешно завършване на програмата.

Единствената по рода си в страната образователна програма “Небанковият финансов сектор в България”, която се организира вече 13 години, съвместно от КФН, МОН и фондация „Атанас Буров”, осигурява отлична възможност за кариерно ориентиране на младите хора и повишава финансовата им грамотност, което е стратегически приоритет на КФН, посочват от организаторите.

Увеличаването на знанията за небанковия финансов сектор в страната ще подпомогне професионалното развитие на учениците и е в основата на реализирането на все по-тясна връзка между образованието, институциите и бизнеса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:05 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още