IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рекорден брой британски университети на изложението „Световно образование"

Представители на елитни лондонски училища пристигат в България за старта на студентската кампания прием 2015-а този уикенд

08:28 | 03.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: &quot;Интеграл&ldquo;</em></p>

Снимка: "Интеграл“

32 британски и 60 водещи европейски университета ще набират кандидат-студенти от България този уикенд на традиционното специализирано изложение „Световно образование“, което ще се проведе в София, Пловдив, Бургас и Варна. Форумът ще събере едни от най-елитните и престижни учебни заведения от Стария континент, като на място ученици и родители ще имат възможността да се срещнат с представител на университета и професионални консултанти, съобщиха организаторите от фирма №1 за образование в чужбина - фирма „Интеграл”.

Друга добра новина за родните кандидат-студенти, които искат да учат във Великобритания, е и това, че слуховете за ограничаване на възможностите за обучение на българи и румънци да учат в университети във Великобритания се оказаха неверни. Въпреки статиите на таблоиди от Острова, местните политици запазиха пълното финансиране на образованието за българи, като междувременно отпаднаха и ограниченията за работа. 

Не се състоя и очакваният огромен наплив на емигранти, тъй като бройката през последните години на кандидатите се запазва устойчива. Бройката на кандидатствалите българи през централизираната система за прием UCAS през последните 5 години варира между 1800 е 2200, уточниха от „Интеграл”.

Консултантите на компанията отчитат засилена конкуренция между отличниците за попадне в най-престижните университети във Великобритания. Големите възможности, които страната предоставя, както и ограничението за кандидатстване в до 5 университета, карат все повече българи отрано да се информират и да се готвят за приема. Добра възможност да се информират е изложението „Световно образование“, където българските кандидат-студенти ще имат шанс да се срещнат с представители на множество западни университети, коментират от „Интеграл“.

Най-търсени са университетите в Англия и конкретно Лондон, като предпочитанията не само заради локацията и престижа, но и заради по-големите възможности за намиране на работа в британската столица, коментират от Интеграл. Именно затова те са широко застъпени в програмата на изложението тази есен, което ще се проведе на 4 и 5 октомври в столичния хотел „Шератон”.

Ще се представят 7 елитни лондонски университета, ще присъства най-старата образователна институция в сферата на медицината и здравеопазването в Европа – King’s College London, който е сред 25-те най-престижни университета в света.

За среща с българи в София ще бъдат и представители на разположения в Централен Лондон Westminster, който е в топ 15 на най-предпочитаните от чуждестранни студенти британски университети. London School of Business and Finance (Global University Systems), разположен в два кампуса в сърцето на Лондон, в близост до Хайд Парк и Оксфорд Стрийт, също ще присъства. Училището е специализирано в областта на бизнеса, финансите и счетоводството, а преподавателите са измежду най-добрите в своите области. LSBF е предпочитано и заради тесните му връзки с корпоративен Лондон, които правят възможно честото гостуване на бизнес лидери като лектори. Студентите имат право да кандидатстват за т.нар. double degree програма, при която получават диплома от LSBF и от тройно акредитирания Grande Ecole - Grenoble Graduate School. Royal Holloway, University of London

„Световно Образование“ ще изненада посетителите и с нови участници, сред които Royal Holloway, University of London - един от най-големите университети в тази група, който бе поставен на 5-о място в света и на 1-о място във Великобритания в категорията International Outlook в класацията на Times. На официалното му откриване през 1886 г. присъства самата кралица Виктория, като и до днес учебното заведение продължава да поддържа тесни връзки с британското кралско семейство.

Друга приятна изненада за посетителите на изложението ще бъдат и новите дестинации, като например възможностите да се получи информация за обучение в Баварските университети, чиято асоциация се присъедини към проекта с представители от Германия.

Освен рекордния брой британски университети, „Световно образование“ традиционно предлага и най-добрите и търсени холандски университети, както и безплатните бакалавърски програми в Дания и Швеция.

Така изложението за образование в чужбина, което е най-престижният форум за кандидатстване и обучение в чужбина, продължава с успешната си дейност, който стартира от 2004 г. в България. Освен в София изложението „Световно образование“ ще се проведе и във Варна, Пловдив и Бургас. Подробности за програмата и регистрация за изложението може да намерите на сайта на изложението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:25 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още