IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Emaar може да набере до 2,5 млрд. долара на Дубайската борса

Компанията възнамерява да листне до 25% от акциите на звеното си за търговски имоти

17:06 | 27.05.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Emaar може да набере до 2,5 млрд. долара на Дубайската борса

Дубайската строителна компания Emaar планира да листне до 25% от акциите на звеното си за търговски имоти на Дубайската фондова борса на фона на съживяването на сектора на имотите в емирството и ръста на туризма, съобщава FT.

Това се очаква да бъде една от най-големите емисии в региона, като компанията ще набере 2-2,5 млрд. долара от предлагането.

Дубайската строителна компания съобщава, че регулаторът в Обединените арабски емирства (ОАЕ) ѝ е дал зелена светлина да продаде по-малък дял от 55% от акциите на компанията. Точният момент на първичното публично предлагане предстои да бъде определен.

„Бизнесът ни с молове е един от най-добре представящите се и предложеното листване ще му позволи да достигне истинския си потенциал“, коментира Мохамед Алабар, председател на борда на директорите на Emaar.

И преди компанията е давала знак, че може да има такова IPO, само че намеците бяха за листване на Лондонската борса, по примера на други нейни конкуренти, сред които и Damac.

На фона на бързото възстановяване на икономиката на Дубай се очаква и други компании да последват примера на Emaar, една трета от акциите на която се притежават от правителствената холдингова група.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Имоти виж още

Коментари

Финанси виж още