IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гърци и азиатци движат пазара на имоти в Лондон

Изнесените от гърци капитали от страната са над 10 млрд. евро и постоянно нарастват

09:57 | 04.06.10 г.
Гърци и азиатци движат пазара на имоти в Лондон

Гърци купуват недвижими имоти в Лондон, а изнесените от тях капитали от Гърция са над 10 млрд. евро и постоянно нарастват, пише гръцкият вестник „Имерисия“, като цитира FT.

Британската столица се сочи като основна дестинация на гръцките капитали, насочени предимно към имоти, кафетерии и морски превози.

Брокери от Острова регистрират необичайно голямо присъствие на гръцки клиенти, които движат пазара на имоти в Лондон, заедно с купувачи от Азия.

Миналия месец от лондонската агенция Knight Frank отдадоха поскъпването на луксозните жилища в британската столица отчасти на реализирани покупки от страна на богати гърци.

Гръцките купувачи в Лондон са частни лица със собствени спестявания или предприемачи, интересуващи се от покупката на скъпи имоти. Те инвестират в кафетерии в централни райони на британската столица, както и в акции на корабни компании, обяснява изданието.

Изтичането на капитали от Гърция става в момент на дълбока рецесия на нейната икономика и ръст на безработицата, която се очаква в следващите две години да надхвърли 15 на сто. Ключови за страната сектори като туризма и строителството са засегнати от кризата, а над 100 хил. заети в търговията, хотелиерството, ресторантьорството и услугите в следващите две години ще останат без работа, пише още гръцкото издание.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:18 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още