IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Облигациите в сектора на имоти с най-слаби резултати от март 2009

Причина са опасенията от забавяне на икономическото възстановяване и ръст на необслужваните кредити в сектора

10:43 | 06.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Облигациите в сектора на имоти с най-слаби резултати от март 2009

Облигациите, които пласират компаниите за имоти, показват най-слаби резултати в сравнение с останалата част от пазара от март 2009 г. насам, пише Bloomberg.

Това се дължи на опасенията, че забавянето в икономическото възстановяване ще доведе до по-голям обем необслужвани кредити в сектора.

Спредовете при облигациите, които инвестиционни тръстове за имоти, собственици на търговски центрове и офис сгради продават, се повишиха с 9 базисни пункта, или с 0,09 процентни пункта повече от тези от друг вид кредити през юни, като този месец продължават да се покачват, пише изданието, цитирайки индекси на Bank of America Merrill Lynch.

Спредовете се покачват след данните за спад на заетостта през юни в САЩ – първо понижение за тази година. Наред с това продажбите на съществуващи жилища в САЩ се понижиха с 30% през май в сравнение с предходния месец. В същото време ръстът на производствения сектор в Европа се забави за втори месец през юни.

„Облигациите от имоти изостават от пазара, тъй като възстановяването при глобалната икономика е слабо“, коментира Айвън Комерма, който управлява активи на стойност 3 млрд. евро като директор Капиталови пазари в Banc International Banca Mora в Андора.

„Не е сигурно кога секторът на имоти ще обърне тенденцията“, посочва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:46 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още