IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мезонет в Монте Карло продаден за 240 млн. евро

Продавачи са британските бизнесмени Крисчън и Ник Кенди, купувач е неназован инвеститор от Близкия изток

15:55 | 13.09.10 г.
Мезонет в Монте Карло продаден за 240 млн. евро

Мезонет в Монте Карло в Монако, собственост на британския имотен магнат Крисчън Кенди, е бил продаден за 240 млн. евро в една от най-скъпите сделки за жилище в света, съобщи Financial Times.

Имотът, наречен La Belle Epoque, в който са живеели Крисчън Кенди и брат му, е купен от неназован инвеститор от Близкия изток.

Апартаментът се състои от горните два етажа от сградата и е бил дом на финансиста филантроп Едмънд Сафра, който загина при пожар в имота през 1999 г.

Въпреки цената, която е с близо една трета повече от цената на квадратен фут при скорошни продажби, La Belle Epoque има едва три спални.

Независимо от това той е с площ около 17 500 кв. фута (1 625 кв. м), като всяка спалня разполага със собствена кинозала, кухня, стая за преобличане и две бани. Имотът разполага също с библиотека, спа център и гледки към плажа.

Двамата братя ще останат в Монако, като се твърди, че вече са намерили ново жилище. Говорител на братята е отказал коментар.

Сделката затвърждава позицията на Монако като най-скъпия пазар на имоти.

В съседна Франция има силно търсене на ексклузивни имоти в Кап Фера, Кап д'Антиб, Сен Тропе и други предпочитани от милиардери от Русия и Близкия изток дестинации.

Рекордни цени бяха платени за имоти в Хонконг и Лондон, сред тях продажбата на мезонет за 140 млн. паунда в проекта One Hyde Park, който се реализира от братята Кенди.

По света има имоти, които се оценяват по-високо от La Belle Epoque, сред които жилищен комплекс, изграждан в Индия за Мукеш Амбани.

През 2008 г. пък руският милиардер Михаил Прохоров се канеше да плати 500 млн. евро за Вила Леополда в близост до Кап Фера на Лили Сафра, вдовицата на Едмънд Сафра, но сделката пропадна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:04 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още