IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Собственикът на Мол Велико Търново остава публична компания... засега

Фондът е отложил делистването за начален период от три месеца

10:21 | 23.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Собственикът на Мол Велико Търново остава публична компания... засега

Инвестиционният фонд European Convergence Property Company Limited (ECPC), който се търгува на Лондонската борса, е отложил плановете си за делистване от борсата за неопределено време.

Миналия месец компания обяви, че обмисля да прекрати регистрацията си на алтернативния сегмент на борсата AIM.

В съобщение до борсата от вчера от компанията съобщават, че управляващото дружество на ECPC е започнало преговори с основния кредитор на фонда. В рамките на тези преговори кредиторът е поискал компанията да продължи своята регистрация на борсата.

В тази връзка управляващото дружество е препоръчало на фонда да отложи решението си за прекратяване на регистрацията за начален период от три месеца. Условието за това е кредиторът да покрие разходите, свързани с регистрацията за този период.

Компанията бе свикала извънредно общо събрание на акционерите, което трябваше да се проведе вчера и на което трябваше да бъде гласувано делистването. Във връзка с искането на кредитора обаче събранието бе отложено за неопределено време.

Наскоро от компанията предупредиха, че са в процес на извършване на оценка на Мол Велико Търново във връзка с изготвянето на годишния финансов отчет за 2010 г.

„Въпреки че резултатът от тази оценка няма да е известен до началото на Новата година, директорите смятат, че е важно акционерите да бъдат информирани за продължаващите затруднени бизнес условия, които прибавени към несигурната икономическа перспектива в този регион, е вероятно да доведат до обезценка на активите на компанията“, се казва в отделно съобщение на фонда.

От ECPC уточняват, че въпреки че размерът на тази оценка все още не е ясен, тя се очаква да бъде значима за нетната стойност на активите на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още