IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сайт разпродава част от гръцки остров на минипарцели по 50 долара

Покупките не представляват инвестиционна възможност, а земята не дава право на строеж, казват от сайта

15:36 | 18.02.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
Сайт разпродава част от гръцки остров на минипарцели по 50 долара

Нов сайт започна да продава малки парцели в гръцкия остров Липси на цена от 49,95 долара за брой, съобщава San Francisco Chronicle.

Според сайта парцелите са с размер от един фут (30,48 см) на един фут.

Купувачът получава сертификат за право на ползване на имота, споразумение, описващо детайлни данни на сделката, снимка с изглед към парцела и точни указания за местонахождението на закупения парцел.

От сайта обясняват, че сертификатът няма стойност, а представлява иновативен подарък. Това не е инвестиционна възможност, върху закупената земя няма възможност за строеж, вие купувате парче от по-голям парцел на брега на Липси, се казва в обясненията за покупката.

Правото на ползване на имота е пожизнено, пише изданието.

В сайта се пояснява, че част от приходите от продажби на сертификати ще бъдат дарени на различни православни институции за проекти в помощ за опазване на културното наследство на острова.

Остров Липси е разположен в югоизточно Егейско море и е част от архипелага Додеканези (от гр. „Дванайсете острова“), включващ 12 по-големи и 150 по-малки острова.

Омир споменава архипелага в своите произведения „Одисея“ и „Илиада“. Също така островът е в близост до друг голям остров Патмос, на който бил заточен апостол Йоан, където получил виденията за Второто пришествие, които впоследствие описал в Откровението – част от Новия Завет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
Nikoleta iurykova
преди 5 години
Те са гадни Византийци купуват български и *** деца за 5000-10 000 хиляди евра и лъжат че нямат пари вечно са били в криза също така правят и магий не се знае кой е византия кой е *** теси приличат много
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
bobi_zak
преди 13 години
това са поредните простотии на Гърция, познавам ги много добре, нали живея тук от много години....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
moderast
преди 13 години
По-лесно ще продадат парцел на Сатурн!"От сайта обясняват, че сертификатът няма стойност, а представлява иновативен подарък. " - т.е. пари за нищо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още