IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гръцката Fourlis стъпи на пазара в Турция

Fourlis инвестира 10 млн. евро, за да придобие мажоритарен дял в Intersport в Турция

11:51 | 22.02.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Гръцката Fourlis стъпи на пазара в Турция

Гръцката компания Fourlis, която държи франчайз правата за развитието на веригата магазини за мебели IKEA на Балканите, обяви, че стъпва на пазара в Турция. Там компанията ще развива дейност в областта на спортните стоки, след като е придобила мажоритарен дял във веригата спортни магазини Intersport.

От компанията съобщават, че тя ще направи начална инвестиция от 10 млн. евро, срещу които ще придобие 75% от новосъздадената компания Intersport Atletik A.S.

Със споразумението гръцката компания придобива 20 магазина на Intersport, които в момента развиват дейност в Турция. Компанията цели да разшири мрежата от магазини в страната до 50 през следващите пет до осем години.

Чрез инвестицията компания получава достъп до пазар от 70 млн. потребители, 60% от които са със средна възраст от 34 години.

Портфолиото на компанията в момента включва 55 магазина Intersport в Гърция, България, Румъния и Кипър.

Гръцкото издание Capital.gr цитира анализатори, според които целта на компанията за приходи от 100 млн. евро от пазара в Турция може не само да се осъществи, но и да се удвои през следващите пет години.

Fourlis развива марката IKEA в Гърция от 1999 г. През 2008 г. компанията купи терен в София за изграждането на първия си магазин у нас.

Според първоначалните планове той трябваше да бъде отворен през 2009 г. Впоследствие развитието се забави и първата копка на проекта бе направена миналата година. Тогава плановете предвиждаха хипермаркетът да е готов до края на 2011 г.

Вижте интервюто на Investor.bg с изпълнителния директор на Fourlis Апостолос Петалас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
Ogibogi
преди 13 години
Не знам как върви тази фирма в Гърция, но в България със сигурност е на загуба! Потреблението е спаднало с 60% от 2009 г. насам при спортните стоки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още