IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Иванка Тръмп цели да създаде глобална империя от имоти

Докато баща й се цели в Белия дом, Иванка Тръмп успешно управлява растящото портфолио от международни проекти на групата

07:55 | 28.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Иванка Тръмп цели да създаде глобална империя от имоти

Докато магнатът от света на имотите Доналд Тръмп отправя поглед към Белия дом, неговата дъщеря Иванка, която също изявява претенции за светло бъдеще в сектора, започва да се цели към останалата част от света, пише Global Post.

Дъщерята на един от най-известните бизнесмени в Ню Йорк, преди дни беше в тропическа Панама, за да обяви първия проект на семейството за изграждане на луксозен апарт-хотел в страната - The Trump Ocean Club.

Твърди се, че новата сграда с форма на платно ще бъде най-високата сграда в Латинска Америка.

Въпреки че сградата ще бъде открита едва през юли 29-годишната Иванка пътува до панама с брат си Ерик, за да обявят, че проектът се развива успешно, пише изданието.

Сградата, която ще бъде на 70 етажа, има площ от 2,8 млн. кв. фута (260 100 кв. м), а инвестицията в нея е над 200 млн. долара. Някои вътрешни източници дори цитират сума, достигаща 400 млн. долара.

Едва ли някой друг на понижаващия се пазар на имоти по света дори би си помислил да се мери с Trump Organization и това, което тя се опитва да направи в Панама и всъщност където и да било другаде. Наред с изграждането на шест нови хотела в САЩ от 2006 г. насам, Тръмп има и пет други проекта за международни хотели и кули в процес на изграждане, пише изданието.

Самата Иванка се опитва да поеме контрол над все повече проекти в портфолиото на групата и извън него.

Наред с управлението на експанзията на империята на Тръмп в САЩ и в глобален план, като изпълнителен вицепрезиден Развитие и придобивания, Иванка е също така писател, модел, дизайнер на обувки, ръчни чатни и бижута, част от журито в риалити шоу, медийна личност, активист в ООН, а в скоро време ще стане и майка.

С началния успех на проекта в Панама, в който 95% от апартаментите са продадени, групата на Тръмп планира да се разшири и на юг в страни като Колумбия, Бразилия и Чили.

Иванка признава, че статутът на звезди на нейното семейство помага и за промотирането на проектите за имоти извън САЩ.

Звездният статут може да се окаже предимство и за Доналд Тръмп и неговата евентуална кандидатура за президент. Първоначалните прогнози сочат, че ако изборите бяха днес настоящият президент Обама би спечелил с много малка преднина и само времето ще покаже дали Тръмп ще има възможност да използва своята прочута реплика „Уволнен си!“ и в политиката, пише изданието.

„Просто се надявам да се кандидатира. Мисля, че ще бъде феноменален“, казва Иванка за плановете за политическа кариера на своя баща.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:46 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още