IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Засилва се интересът от руснаци към имоти в Гърция

Гръцкото външно министерство смята да облекчи процедурата за издаване на визи за руснаци

12:16 | 17.03.11 г.
Засилва се интересът от руснаци към имоти в Гърция

Все повече руснаци се интересуват от покупката на недвижими имоти в Гърция, съобщава електронното издание на в. "Експрес", като се позовава на оценка, дадена на среща на търговско-промишлената палата в Атина. По-специално, руснаци проявявали интерес към туристически имоти в Гърция.

На срещата, в която са участвали 20 големи руски брокерски компании, специализирани в продажбата на сезонни къщи и туристически обекти, е било обявено, че 7 на сто от руските туристи, посещаващи Гърция, са се заинтересовали да закупят имоти и по-конкретно вили най-вече по крайбрежието.

За деветте месеца на миналата година Гърция е била посетена от 443 хил. руски туристи. Предлаганите на пазара недвижими имоти се изчисляват на 31 хил. В момента правителството разработва законопроект, регламентиращ възможностите за инвестиции в туристически обекти в Гърция.

Междувременно агенция ИТАР-ТАСС цитира заместник-външния министър Спирос Кувелис, присъствал на тази среща, който казал, че неговото ведомство съвместно с министерство на културата и туризма прави всичко възможно за облекчаване на процедурата по издаването на визи за руснаците.

По думите му туристите от Русия миналата година са скочили с 25% в сравнение с 2009 г., а издаването на визи от гръцките консулски служби се е увеличило с 50%. Като участник в Шенгенското пространство Гърция не може радикално да промени този визов механизъм, но ние правим всичко възможно, за да опростим тази процедура в консулствата на страната в Москва и други руски градове, казал заместник-министърът.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още