IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България продава имот в Германия

Имотът е с обща площ от над 10 дка и включва застроена, незастроена, земеделска и горска площ

13:12 | 13.04.11 г. 1
България продава имот в Германия

Правителството одобри продажбата на български имот в с. Шверин, Германия, при цена не по-ниска от 130 хил. евро, съобщи пресслужбата на кабинета.

Имотът, придобит от българската държава по силата на дарение, е с обща площ от 10 686 кв. м и включва застроена, незастроена, земеделска и горска площ.

Към момента не съществува необходимост от използването на имота за задоволяване на нуждите на посолството на България в Германия, пише в съобщението. Продажбата му е в изпълнение на стратегията за оптимизирано управление и стопанисване на държавните имоти зад граница.

Актуалната оценка за пазарната цена на имота, изготвена от лицензиран оценител на недвижими имоти в съответствие с изискванията на германското законодателство, е 125 хил. евро.

Така определената пазарна оценка, както и броят и размерът на постъпилите оферти, са следствие от обективните и специфични характеристики на предлагания за продажба имот, а именно: парцелът се състои в основната си част (приблизително 9910 кв. м) от земеделска и горска площ, като възможностите за неговото застрояване са изключително ограничени.

Налице е много високо ниво на подпочвените води в имота, което води до периодичното му заблатяване и прави голяма част от него практически неизползваема. Необходими са скъпи и чести процедури по отводняване на терена. Сградата, която се намира в имота, е строена през 20-те години на миналия век и се намира в лошо състояние в резултат и на високото ниво на подпочвените води.

Поради изброените особености на имота, интересът към него не е особено висок.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
jamiemirror
преди 13 години
Правителството одобри продажбата на български имот в с. Шверин, Германия, при цена не по-ниска от 130 хил. евро, съобщи пресслужбата на кабинета............Актуалната оценка за пазарната цена на имота, изготвена от лицензиран оценител на недвижими имоти в съответствие с изискванията на германското законодателство, е 125 хил. евро............Поради изброените особености на имота, интересът към него не е особено висок.Нямам думи.... понеже интерес няма - правителството иска минимална цена над оценката от експертите! Интересно кой в правителството е определил тази минимална цена и на какво основание?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още