IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отчуждават 300 дка частни земи за строителството на магистрала „Струма“

Все още не е обявена цената, на която стопаните на имотите в землището на радомирското село Долна Диканя ще бъдат обезщетени

16:49 | 27.06.11 г.
Отчуждават 300 дка частни земи за строителството на магистрала „Струма“

300 декара частни земи в землището на радомирското село Долна Диканя предстои да бъдат отчуждени за строителството на автомагистрала Струма, съобщи кметът на населеното място Елинчо Колев.

На табло в кметството е изложен списък на подлежащите на отчуждаване терени и техните собственици. Все още не е обявена цената, на която стопаните ще бъдат обезщетени.

Жителите на района се опасяват при строителството да не бъде засегната напоителната система. Тук се намират най-обработваните и най-плодородни земи в Пернишки регион, по данни на Областна дирекция "Земеделие и гори". Проблемът вече е обсъждан на две общоселски събрания с представители на Агенция "Пътна инфраструктура" и "Напоителни системи".

От изграждането на аутобана в участъка между селата Дрен и Долна Диканя са засегнати 28,58 дка общински земи, уточниха от община Радомир.

Досега са построени 18 км от трасето на магистралата - от пернишкия квартал "Църква" до с. Долна Диканя.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:12 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още