IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На всеки 1 лев за канализация в София са необходими 2 лева за отчуждаване

Около 1 млрд. лв. ще струва изграждането на канализация в териториите на Столичната община без такава мрежа

12:01 | 30.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
На всеки 1 лев за канализация в София са необходими 2 лева за отчуждаване

На всеки един лев за канализация в столицата е необходимо да се осигурят по над два лева за отчуждаване, заяви заместник-кметът на Столичната община Ирина Савина.

Тя представи подготвените работни проекти и финансово-икономически анализи за местностите "Манастирски ливади-изток", "Кръстова вада" и "Гърдова глава". Парите за изработването им са осигурени по оперативна програма "Околна среда", а общата стойност на безвъзмездното финансиране е 1,465 млн. лв.

Общо 43 млн. лв. могат да се осигурят по програма "Околна среда" за строителството на канализация в трите местности, посочи още Савина. Към момента са подготвени отчуждителни процедури за "Манастирски ливади" и "Кръстова вада", където за целта ще са необходими 79 млн. лв. Общо в трите територии живеят близо 55 хиляди души.

Общината има готовност да започне изграждането на мрежата в двете местности догодина.

Вече има подготвени проекти и за строителството на канализация в части от районите "Овча купел", "Кремиковци", "Искър" и "Банкя".

Около 1 млрд. лв. ще струва изграждането на канализация в териториите на Столичната община, където няма такава, посочи Савина. Срокът, който общината си е поставила, е 2020 година.

(БТА)

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:15 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още