IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Лондон планират да построят луксозни жилища за 34 млрд. долара

Инвеститори и предприемачи имат намерение да изградят 9 хил. първокласни апартамента и къщи в британската столица до края на десетилетието

07:55 | 05.07.11 г.
В Лондон планират да построят луксозни жилища за 34 млрд. долара

В Лондон има проекти за изграждането на луксозни жилища на обща стойност около 21 млрд. паунда (34 млрд. долара). Причината за това е недостигът на имоти в този клас, който е помогнал на цените да достигнат рекордни нива и е станал стимул за нови проекти, смятат от  консултантската компания EC Harris LLP, цитирани от Bloomberg.

Инвеститори и предприемачи планират да изградят 9 хил. първокласни апартамента и къщи до края на десетилетието, които предвиждат да продават за по над 1000 паунда на кв. фут (над 17 хил. долара на кв. метър), сочи проучване на базираната в Лондон компания. От общия брой 4 хил. единици се предвижда бъдат готови през 2014 и 2015 г.

Цените на първокласните жилищни имоти в квартали като Челси, Мейфеър и Кенсингтън достигнаха рекордни нива през юни, отчетоха от агенцията за имоти Knight Frank LLP. Фактор за ръста са чуждестранните купувачи, които са привлечени от британската столица заради слабия паунд и търсят сигурна инвестиция за парите си. От друг агенция - Savills Plc, изчислиха, че чуждестранните купувачи ще похарчат 3,7 млрд. паунда за покупката на първокласни жилища в Лондон тази година.

„Предприемачите с луксозни жилищни проекти в Лондон трябва да имат силен и реалистичен бизнес план“, коментира Марк Фармър, директор на отдела за жилищни консултации на EC Harris. Сред рисковете е неуспехът да се осигурят имоти, които „отговарят на уникалните изисквания на все по-претенциозния бъдещ пазар.”

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:09 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още