IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Социалистите поискаха мораториум върху сделките с български имоти в чужбина

Пазарната стойност на консулствата и търговските представителства е 2 млрд. евро, заяви Сергей Станишев

15:44 | 14.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
Социалистите поискаха мораториум върху сделките с български имоти в чужбина

Народното събрание да наложи мораториум върху сделките с български имоти в чужбина ще предложи БСП. Това заяви пред журналисти председателят на БСП и на парламентарната група на "Коалиция за България" Сергей Станишев, съобщи БТА.

Станишев посочи, че се готви масово разпродажба на български имоти зад граница. Вече били изпратени указания на редица посолства да се направи преоценка на стойността на различни имоти в Гърция, Холандия, Германия, Мексико, Венецуела, Колумбия, Еквадор и Чили.

Според лидера на БСП само застрахователната стойност на имотите на българската държава в чужбина е 800 млн. евро. Пазарната им стойност се оценява от някои експерти на 2 млрд. евро, добави той.

Готви се продажбата на бившата сграда на българското посолство до парламента в Атина въпреки липсата на български културен център в гръцката столица, както и на терен на морския бряг в Солун. Подготвя се и продажбата на сградата на бившия комитет по туризъм в Амстердам, на търговското представителство в Холандия, както и на на търговското представителство и консулската служба в Бон, твърди лидерът на социалистите.

Той посочи, че се продават сградите на посолствата в Мексико, Венецуела, Колумбия, Еквадор и Чили. Станишев имал подозрения, че ще бъдат продавани имоти в САЩ и Париж, където българската държава разполага с много апартаменти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още