IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полша е най-новият хит сред британците, търсещи имоти в чужбина

Заявките за търсене в интернет на имоти за някои райони на Полша са нараснали с почти 60% през август

13:17 | 03.10.11 г. 1
Полша е най-новият хит сред британците, търсещи имоти в чужбина

Британците, търсещи възможности за закупуване на имоти в чужбина, са загубили интерес към Португалия за сметка на Полша, сочи изследване на фирмата за недвижими имоти Rightmove и компанията за международни валутни преводи Moneycorp.

Според проучването, цитирано от Press Association, икономическите проблеми на Португалия отблъскват потенциалните купувачи. В същото време обаче заявките за търсене в интернет за някои райони на Полша са нараснали с почти 60% през август.

Имотите в Германия и Франция също привличат сериозен интерес.

Испания продължава да е страната с най-много търсения за имоти, следвана от Франция, Америка и Италия.

Главният валутен анализатор на Moneycorp Олан Керисън твърди, че една от възможните причини за засиления интерес към имотите в Германия и Франция е фактът, че двете страни "водят усилията за преодоляване на дълговата криза" в Европа.

Като цяло през август се наблюдава ръст на интереса към имотите в световен мащаб, като един от най-големите повишения са в Уестърн Кейп в Южа Африка и американския щат Флорида.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:11 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
bubblehead
преди 12 години
Страшни плажове има в Полша страаашни и лято цели 25 дни за това цените са 3-4 пъти на нашите и затова бритънците купуват... ха-ха-ха! Ако оставим шегата на страна бритънците са прави да търсят имоти в Полша защото там пазара не умря подобно на България и цените паднаха едвам с някакви 10-15% като реакция на световната криза а не с 30% подобно на Ирландия и САЩ където има серизони структурни проблеми в икономиката или с 40% където има пазар на откачени продавачи и купувачи като у нас които смятат очевидно че утре няма да има... И в Полша вероятно се тръгва нагоре с цените за това купуват. Инак Полша има същите проблеми като България - демографско , криминално, политически, но което прави разлика е нагласата на местните да си ценят държавата и да не я продават за жълти стотинки ( като нашите байновци дето чакат 200 евро/м2) и в тоя смисъл пазара на имоти в Полша има поне средно добра перспектива за разлика от у нас където всички колелета на нашия пазар блокираха едновременно през 2008 и така си стоим и така ще е докато нашите байновци не се усетят да купуват отново но това отново чак когато по света вече са се надули следващите патетични балони и чак тогава идват нашите инвеститори с цървулите да не останат по назад от англичаните които както се вижда купуват не само по скъпото но и по евтиното ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още