IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жилищните цени във Великобритания с пети месечен спад през септември

Средната цена за жилищен имот на Острова се е понижила с 0,1% спрямо август и с 3,5% на годишна база, отчита Hometrack

16:57 | 03.10.11 г.
Жилищните цени във Великобритания с пети месечен спад през септември

Жилищните цени във Великобритания се понижиха за пети месец през септември, като темпът на спад може да се ускори в идните месеци, предупреждават от компанията за проучвания в сектора на имотите Hometrack Ltd.

Средната цена за жилищен имот на Острова се е понижила с 0,1% спрямо август и с 3,5% на годишна база, сочат данните на базираната в Лондон компания, цитирани от Bloomberg. Според данните на Hometrack цените падат всеки месец от юли 2010 г. насам с изключение на един.

Миналата седмица от Nationwide Building Society предупредиха, че рисковете за спад на британския пазар на имоти са нараснали заради европейската дългова криза и перспективите пред глобалния ръст.

Новите оферти за продажба на имоти са нараснали с 22% през деветте месеца до края на септември, което е два пъти повече от увеличението при търсенето, посочват от Hometrack. В рамките на месеца броят на новите купувачи, които са се регистрирали в агенциите за имоти е намалял с 2,6% спрямо август.

Само в два региона от проучването е отчетено нарастване на цените през септември, като единият от тях е Лондон. Цените там са се повишили с 0,2%, а в Йоркшър и Хъмбър увеличението е с 0,1%.

Преди дни от Nationwide съобщиха за ръст на жилищните цени във Великобритания с 0,1% миналия месец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още