IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България е лидер при търсенето на имоти в интернет в Русия

Фразата "недвижим имот в България" е била вписана близо 35 хил. пъти в руската търсачка "Яндекс" през септември

13:44 | 05.10.11 г. 2
България е лидер при търсенето на имоти в интернет в Русия

България е абсолютен лидер по брой търсения в мрежата от руски потребители за закупуване на недвижими имоти. Статистиката на ключовите думи на търсачката „Яндекс“ през септември 2011 г. показва, че фразата „недвижим имот в България“ е вписана 34 959 пъти за търсене от руските потребители, пише NEWSru.

Според експерти само за последните 3-4 години руснаци са купили над 200 хил. жилища в България.

Продавачите възлагат надежди на купувачите от Русия, тъй като предлагането съществено надвишава търсенето на българския пазар на недвижими имоти, особено по Черноморието и в планинските курорти, отбелязва изданието.

На второ място по търсене в нета е Испания (15 387 търсения), а на трето – Черна гора (9 911). Следват Кипър (9 226) и Турция  (7 347 търсения), съобщи порталът HomesOverseas.


 
Общата стойност на сделките с недвижими имоти в България с участието на руснаци за последните 3-4 години надвишава 1 млрд. долара, като броят на руските купувачи нараства с всяка изминала година.

Хората от средната класа от Москва и Санкт Петербург предпочитат да купуват имоти в България поради благоприятното съотношение на цената и качеството на жилищата в българските курорти.

А предстоящото влизане на страната в Шенгенската зона, което ще способства за свободното движение на собствениците на жилища в Европа, още повече засилва интереса към българските имоти.

Анализатори прогнозират, че броят на сключените от руснаци сделки по Южното Черноморие до края на 2011 г. ще е с 300% повече от сделките през 2010 г.

Още новини от Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:17 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 1
SiberianMan
преди 12 години
"А предстоящото влизане на страната в Шенгенската зона..."Кога?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
Ебльо Еблев
преди 12 години
Големи глупости .Как може 200000 жилища да струват 1млрд $ .Да не би едно жилище да струва 5000$ . Я по сериозно де
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още