IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститор купува апартаменти за над 7 млн. евро в комплекс на Arco в София

Според сделката купувачът придобива 37 апартамента и 31 паркоместа за 7,1 млн. евро

12:18 | 25.11.11 г. 8
Автор - снимка
Създател
<p>
	Изображение: Arco Inevst</p>

Изображение: Arco Inevst

Инвестиционната компания Cleves EOOD е сключила споразумение с компанията за имоти Arco Invest EOOD, част от естонската Arco Vara AS, за покупката на апартаменти на обща стойност 7,1 млн. евро с включен ДДС.

Сделката завършва споразумение от 2008 г., според което купувачът придобива 21 апартамента и 13 паркоместа в столичния жилищен комплекс BLVD Residence, разположен на „бул. Мадрид“ в София.

Общата стойност на първоначалната сделка беше 4,3 млн. евро, от които купувачът бе платил 2,5 млн. евро през март 2008 г. Останалите 1,8 млн. евро ще бъдат платени през ноември 2011 г.

Според новото споразумение Cleves ще купи още 16 апартамента и 18 паркоместа за общо 2,8 млн. евро. Сумата по тях трябва да бъде изплатена до края на 2012 г.

От Arco Invest потвърдиха сделката за Investor.bg. От купувача засега отказаха коментар, като казаха, че смятат да обявят подробности през идните дни.

По информация на продавача първоначалното предварително споразумение между двете компании от 2008 г. е предвиждало покупката на общо 45 апартамента и 60 паркоместа за общо 8,1 млн. евро. След заплащането на първите 2,5 млн. евро, по искане на купувача, част от апартаментите са били преустроени и площта им е била повишена, което е намалило техния брой на общо 37.

Впоследствие цените на апартаментите на пазара на имоти са се понижили, а купувачът се е отказал от 29 места за паркиране, което е довело до днешните параметри на сделката.

Жилищният проект BLVD Residence включва общо 87 апартамента и подземен паркинг със 164 места. Сградата е с обща площ от 25 хил. кв. м, като първите три нива включват и търговска, и офис част.

Строителството на проекта стартира през ноември 2007 г. и бе завършено през юни 2010 г. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:16 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 0 rate down comment 0
cccccggggg
преди 12 години
Когато стартира проектът, цените бяха: 2-2500 Е за жилища, 3-3500Е за търговските обекти, което беше адекватно на пазара и дори примамливо. Естонците са си направили сметката. Все пак застроиха цялото каре. И то на пъпа на София - на една от добрите търговски улици.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 2 rate down comment 0
jikev
преди 12 години
10.03.2008 датата на споразумението...Милите "инвеститори" как ли не са се усуквали, да откажат доплащането в тая куца инвестиция...400 000 лева апартамент - това бяха цени едно друго време...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 0
piniz
преди 12 години
Това все пак си е новина на леко застиналия имотен пазар в БГ-то.Има и малко математика:7,1 млн / 37 апартмана = 191 800 евро за апартамент, съответно те ще искат да ги продават за 200-220 хиляди евро на апартамент или повече. Паркоместата не ги броя - те са към апартаментите и гледам да подминавам инвеститори, които правят селския номер да ги продават отделно
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 0
stone kold
преди 12 години
за говоря за нов тип строителство с нов стил на живот на тиха и приятна дестинация за живот все пак 100-200 апартамента не са много и биха се продали лесно все пак както казах хоризонта ми е дълъг 10-15 години
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 2
ivasilev1
преди 12 години
не си напълно прав. жилища има бол-сигурно за две българии ще стигнат. и тук стигаме до главния въпрос- но какви? виж този проект - 87 апартамента и подземен паркинг със 164 места. там се влиза с карта, има портиер, няма безразборно паркиране, никой не си е остъклил балкона, защото така му харесва, никой не си е сложил сателистна чиния с размерите на космически кораб, изобщо дори няма сателитки и прочие. Това е нов начин на живот, който у нас си пробива път. Това не е масовката, която наистина не струва и 300 евро на квадрат. така че ако говорим за дефицит - то за такива жилища има и ще има дефоцит.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 1
mitkopom
преди 12 години
ако следиш демогравските прогнози за България - раждаемостта намалява , съответно извода е че апартаментите за в бъдеще ще са в излишък! Цените на жилищата в БГ няма да растат в близките 5 години!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 3
stone kold
преди 12 години
кризата ще отмине хора ще се раждат жилища ще трябват за живот....и аз да имах много пари и аз бих накупил 100 апартамента например с дълъг хоризонт на инвестицията
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 0
bondinio
преди 12 години
баси 'новината', някой купил 30 апартамента... голям праз
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още