IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Арко Инвест продаде апартаменти от свой проект в София за над 8 млн. евро

Купувач е специализираната агенция за отдаване под наем на луксозни жилища Клийвс ЕООД

17:51 | 10.03.08 г.
Арко Инвест продаде апартаменти от свой проект в София за над 8 млн. евро
Арко Инвест ЕООД, филиал на естонската компания за недвижими имоти Arco Vara Group, подписа сделка за продажбата на 45 апартамента и 60 паркоместа за сумата от 8,1 млн. евро, съобщиха от компанията.

Арко получава 30% от стойността на сделката в рамките на 10 дни от подписването, а останалите 70% ще бъдат платени от купувача - Клийвс ЕООД - при получаване на разрешението за ползване.

Сградата е разположена на бул. Мадрид в центъра на София и има 112 апартамента. След тази сделка продадените апартаменти са вече около 50% от целия проект, уточняват от компанията.

Миналия месец от Арко съобщиха, че са подписали договор на стойност 3,1 млн. евро с Главболгарстрой-София за изпълнение на довършителните работи по изграждането на проекта.

В края на миналата година специализираната агенция за отдаване под наем на луксозни жилища Клийвс ЕООД закупи 51 апартамента от комплекса Este Home and Spa в столичния квартал Изток за 10 млн. евро. При официалното си представяне през ноември от Клийвс обявиха плановете си да инвестират около 40 млн. евро за закупуването на 200 апартамента в София.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още