IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на апартаменти в Манхатън с 12% спад за тримесечието

Несигурността относно икономиката и пазара на труда обезкуражават купувачите на имоти, посочват специалисти

18:31 | 04.01.12 г.
Автор - снимка
Създател
Продажбите на апартаменти в Манхатън с 12% спад за тримесечието

Продажбите на апартаменти в Манхатън се понижиха с 12% през последното тримесечие на 2011 г. в сравнение с година по-рано, след като дълговата криза в Европа и слабият ръст на американския пазар на труда засегнаха интереса от страна на купувачите, пише Bloomberg.

Медианната цена на жилищата, които смениха собственика си през последните три месеца на годината, се повиши с 1,2% на годишна база до 855 хил. долара, но броят на купувачите се понижи до 2011 от 2295 година по-рано.

„Потребителите се спряха, за да видят как ще се развият нещата с цялата информация, която получават в момента“, коментира Джонатан Милър, президент на  компанията за оценка на имоти Miller Samuel.

Европа, застоят във Вашингтон относно икономическата политика, стагнацията в икономиката – това са множество противоречиви новини, и ако изчаквате, за да купите имот, вероятно ще изчакате още малко, казва той.

Финансовите компании по света обявиха планове да съкратят над 200 хил. работни места поради пазарните сътресения, ефекта от кризата с държавния дълг в Европа и опасенията за понижение на икономическия ръст в САЩ.

Безработицата в Ню Йорк Сити бе 8,9% през ноември, което е ръст от 0,1 процентни пункта в сравнение с предходния месец, изпреварвайки средното ниво за страната от 8,6%.

„Сигурността за работата е на първо място“, коментира София Сонг, вицепрезидент Проучвания в сайта за имоти StreetEasy.

Данните на сайта също говорят за спад в покупките на имоти в Махнатън, които са паднали с 19% през четвъртото тримесечие до 2403. Медианната цена се е понижила с 9,1% до 750 хил. долара, сочи сайтът.

По думите й продажбите са точно отражение на икономическия климат. „Икономиката действително е волатилна, а хората бяха просто парализирани, за да влязат на пазара.“

Други три различни доклада също сочат понижения в продажбите и цените на имотите в Манхатън за периода.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още