IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столичната община готви типови проекти за спортни зали в общинските училища

Някои от проектите ще бъдат реализирани още през следващата година

12:32 | 20.03.12 г.
<p>
	<em>Кметът на София Йорданка Фандъкова &nbsp; Снимка: БТА</em></p>

Кметът на София Йорданка Фандъкова   Снимка: БТА

Столичната община ще подготви типови проекти за изграждането на спортни зали в дворовете на общинските училища, каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА.

По думите й работна група, начело на която е главният архитект на София Петър Диков, вече разработва тези проекти.
Според кмета още следващата година ще започне изпълнението на някои от проектите.

Фандъкова присъства на откриването на две зали за скуош в столичния район "Слатина", в които са инвестирани 284 хил. лева, по-голямата част от които са от общинския бюджет, а по-малката сума - от Министерството на спорта.

Залите могат да се използват за тренировки и по други спортове. Във вечерните часове е възможно ползването и от граждани, но за това трябва да се определи цена от Столичния общински съвет.

Фандъкова посочи още, че през миналата година общината е ремонтирала 80 училищни салона и 20 спортни площадки в училищата.

Столичният кмет съобщи още, че предстои ремонт на спортния салон на училището в кв. "Суходол", ще се разширява и съществуващият салон в Първа английска гимназия.

Предстои строителство на спортен салон за Френската гимназия, както и ремонт на басейна и салона в училище в кв. "Овча купел".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:28 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още