IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Plaza Centers с първи мол в Сърбия

Компанията има два други проекта за търговски центрове в страната, единият от които в столицата Белград

15:27 | 21.03.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Kragujevac Plaza. <em>Изображение: Plaza Centers</em></p>

Kragujevac Plaza. Изображение: Plaza Centers

Инвестиционната компания Plaza Centers, която развива редица проекти за търговски центрове в Източна Европа, включително и у нас, обяви откриването на първия си проект за мол в Сърбия.

Търговският център в Крагуевац е и 33-ият мол на компанията в региона.

Според компанията това е първият голям търговски център в Сърбия извън столицата Белград и има потенциален пазар от близо 600 хил. потребители в радиус от 30 минути с кола от мола.

Проектът е с 22 хил. кв. м брутна отдаваема площ, разположена на две нива и разполага със 700 паркоместа. Наред с това той има кинокомплекс с шест зали, боулинг зала, други развлекателни обекти и 97 магазина на световни и местни марки.

Общо 92% от площите са отдадени под наем към момента на отваряне на мола.

Общо 70% от стойността за изграждане на проекта бяха финансирани чрез кредит, който след завършването на комплекса се очаква да бъде конвертиран в инвестиционни инструменти, съобщават от компанията.

Първата копка на Kragujevac Plaza бе направена още през 2008 г. Тогава планираните инвестиции бяха около 60 млн. евро. Впоследствие проектът бе замразен и отново бе подновен в края на 2010 г.

В момента компанията има още два проекта за търговски центрове в Сърбия, един от които в Белград.

У нас тя има проекти в Шумен и София. Преди година бе обявено, че строителството на мола в Шумен се очаква да започне през 2013 г.

Към края на 2011 г. Plaza Centers имаше портфолио от активи на обща стойност от 1,3 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още