IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Багери отново влязоха в спортната база на НСА край Несебър

Разрушен е единственият път на студентите до плажа

22:03 | 02.04.12 г. 2
<p>
	<em>Багерите са разрушили пътя на студентите до пристана и плажа. Снимка: НСА</em></p>

Багерите са разрушили пътя на студентите до пристана и плажа. Снимка: НСА

Собствениците на реституираните терени в спортната база на Националната спортна академия (НСА) край Несебър в крайна сметка разрушиха единствения път на студентите до кея и плажа, за да строят нов хотел на брега, пише на сайта на академията.

“Мощните разрушителни машини не дочакаха доклада и предложенията на министър Павлова за крайното решаване на дългогодишните конфликти между НСА „Васил Левски”, Община Несебър и частни собственици на поземлени имоти”, съобщава се на сайта.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) се очаква всеки момент да излезе със становище за спора за лятната база на спортната академия на морето. През миналата година беше сформирана междуведомствена група, която да се опита да реши проблемите с терените.

Според съобщение на БНТ студенти от академията в продължение на две седмици са охранявали пътя от багерите на реститутите, но снощи не са успели да предотвратят акцията на собствениците.

Един от собствениците коментира пред националната телевизия, че ако протестите на младежите спрат, след месец на мястото на разрушения път ще има нов – “осветен, озеленен и с достъп до кея”.

От НСА обаче предупреждават, че студентските протести ще продължат, докато не се вземе окончателно решение за запазване на статута на учебния комплекс като публична държавна собственост.

Споровете за собствеността на земята продължава вече повече от 10 години. Издадени са разрешителни за строеж на 5 хотела върху реституираните имоти, които са определени за училищен фонд още в началото на миналия век с царски указ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
data
преди 12 години
Да де , ама НСА нямат документ за собственост и реално са се самонастанили в парцелите на собствениците .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
Тялото
преди 12 години
Айде сега щом нямат търпение да им образуват едно дело и да им конфискуват земята. Все едно няма хотели по морето и ни трябват още.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още