IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Събарянето на Златна перла започна

Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова обеща да не позволява ново строителство на същия терен

15:32 | 19.04.12 г. 2
<p>
	<em>Багери на строителя и на ДНСК събарят сградите в комплекса &nbsp; Снимка: БТА</em></p>

Багери на строителя и на ДНСК събарят сградите в комплекса   Снимка: БТА

Започна премахването на незаконния комплекс „Златна перла“ край с. Варвара.

От вчера строителят на вилното селище – фирмата "Краш 2000", е започнал доброволно да събаря сградите. Днес в комплекса влязоха и багерите на Дирекцията по национален строителен контрол (ДНСК).

Министърът на регионалното развитие и благоустройството обеща докато е на поста да не позволи строителство на мястото на незаконното селище, съобщи Dnes.bg.

Павлова допълни, че ще отхвърли всички подробни устройствени планове, с които се разрешава строителство на по-малко от сто метра от морето.

Строителният контрол обяви, че ще събори принудително пет от сградите във вилното селище още в началото на април, като изпрати уведомителни писма до "Краш 2000".

Заповедите за събарянето на комплекса бяха издадени още през 2010 г., но строителят ги обжалва на всички съдебни инстанции.

Еколози обаче се опасяват, че на терените, върху които беше изграден комплексът, пак ще може да се строи.

Коалицията „За да остане природа в България“ алармира, че все още не е променен общият устройствен план на Община Царево, който предвижда мащабно застрояване на крайбрежието от Царево до Резово, въпреки че териториите попадат в природен парк „Странджа“.

Според организацията готвените промени в Закона за горите също ще улеснят строителството в района.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:18 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Liliyanaandreeva
преди 12 години
Това е кощунство! В нормалните държави незаконното се експроприира в полза на държавата и се дава на сиропиталища или за старопиталища!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
the_evil_lord_Darth_
преди 12 години
Очевидно най-скъпата привилегия според сегашните управляващи е човек да си позволи да бъде честен. Няма да се оправдавам с Държавата, защото досега всички се бършат по този пешкир, по повод на неуредиците си, а съвременната история доказва, че най скъпо излиза в да имаме, Дом, Род и Родина. Да се руши в собствената Държава е предателско, а факта че се случва го дължим на собствения се избор, когато поставяме Предатели като сегашните да рушат Държавата ни Безнаказано/законно/ без да са си подсигурили резервен вариант. Очевидно хората, които определят правилата в Държавата не работят в интерес на същата и се опитват да се харесат на чужди интереси давйки сюнет на своите. Да ги търпим ли натрезво още или да си кажем наздраве по нов исторически повод даващ ни шанс да живеем достойно в собствената си Държава. Границата между едното и другото е много тънка и е добре да спечелим тази битка без нито една жертва и без нито една съборена сграда, за да не повтаряме стари грешки от преди 20 г.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още