IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Строителството в базата на НСА може да продължи

Документите на собствениците на реституирания имот са изрядни, констатира министър Лиляна Павлова

19:00 | 19.04.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Строителството в базата на НСА може да продължи

Строежът върху спорния имот, който е част от базата на Националната спортна академия (НСА) край Несебър, може да продължи, тъй като строителните книжа са законосъобразни.

Това е установила днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която посети базата след вчерашния протест на студенти от спортната академия срещу застрояването на водната база

Според Павлова вчерашната проверка на регионалния строителен контрол в Бургас е установила само едно нарушение - опасност от свличане, предаде БТА.

Министърът каза, че е сезирана Окръжна прокуратура-Бургас, която има правомощията да спре строежа заради заплахата от свличане на земни маси.

Вчера министър Павлова, вътрешният министър Цветан Цветанов и министърът на спорта Свилен Нейков се срещнаха с представители на спортната академия. Павлова разпореди регионалната дирекция по строителния контрол в Бургас да направи спешна проверка на място.

Инспекторите констатираха, че се строи върху плажа, който е публична държавна собственост.

Днес от Националното представителство на студентските съвети призоваха правителството да се намеси в спора за реституирания имот.

Студентите заявиха, че имат готовност да продължат с протестите срещу застрояването на терени в спортната база.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още