IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Олимпийските зони на Лондон са привлекли 1,6 млрд. паунда инвестиции

Строителството в "олимпийските райони" продължава въпреки кризата

14:27 | 02.05.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Олимпийските зони на Лондон са привлекли 1,6 млрд. паунда инвестиции

Трансофрмацията на Източен Лондон ще е още по-забележителна след Олимпийските игри това лято, посочват експерти от консултантската компания за недвижими имоти CBRE, цитирани от онлайн изданието Property-Magazine.eu.

Най-малко 1,6 млрд. лири от частния сектор вече са инвестирани в района през последните две години, като в резултат на вложенията са изградени над 6 хил. жилища и 278 хил. кв. м бизнес площи.

Особено засилен интерес към възможностите за дългосрочни инвестиции проявяват чуждестранните инвеститори. В резултат на това повечето големи активи в Източен Лондон са финансирани или придобити с международен капитал от страни като Австралия, Канада, Холандия, Катар, Швеция и Германия.

Строителството продължава усилено в кварталите, в които ще се проведе Олимпиадата, въпреки икономическата криза и стагнацията в останалата част на Великобритания, породена от проблемите с финансирането.

"Много хора се питат какво ще се случи с Източен Лондон след Олимпийските игри, но е ясно, че вече има значителна активност. Фирмите се местят в района, като под наем са отдадени вече над 9 200 кв. м първокласни офиси в Уестфилд. Уестфийлд Стратфорд вече създаде над 12 хил. работни места, като се очаква броят им да нарасне до 18 хил. Близо 4 хил. души се очаква да се преместят в апартаменти под наем в Олимпийското селце още през 2014 г.", посочва Матю Блек, който ръководи отдела на CBRE в Източен Лондон.

"Олимпиадата е само началото, което ще позволи съживяването на един район - това не би могло да се случи при други обстоятелства като се има предвид глобалният икономически климат в момента. Само в Стратфорд ще има на разположение сгради със смесена употреба с площ от над 1 млн. кв. м, като Роял Докс ще осигури още над 400 декара строителен потенциал", допълва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:28 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още