IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов възход на развиващите се пазари на имоти, този път без Източна Европа

Развиващите се пазари привличат с благоприятни демографски фактори, стабилен фундамент и растяща средна класа

12:41 | 10.07.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Небостъргачи в Истанбул. <em>Снимка:&nbsp;HerrVorragend / Christian. <a href="http://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/" target="_blank">Лиценз: Creative Commons</a></em></p>

Небостъргачи в Истанбул. Снимка: HerrVorragend / Christian. Лиценз: Creative Commons

Турция

Наскоро бе обявено, че американската компания Amstar е привлякла 95 млн. евро за инвестиции в три мола в регионални градове в Турция. Страната се превръща във все по-предпочитана дестинация за инвестиции в имоти.

В началото на годината класация на Urban Land Institute и PricewaterhouseCoopers определи Истанбул като най-привлекателния пазар за инвестиции в имоти и развитие на нови проекти в Европа.

Интересът към южната ни съседка се очаква да се засили още повече, след като страната отвори пазара си за чужди купувачи от цял свят.

Прогнози на Асоциацията на инвеститорите в недвижими имоти в Турция сочат, че обемът на преките чуждестранни инвестиции в имоти в страната ще достигне порядъка на милиарди долари годишно. За 2011 г. той бе 578 млн. долара.

Наскоро дори Доналд Тръмп обяви, че Турция е приоритет за неговата стратегия за развитие на имоти и смята да засили фокуса си върху пазара в страната.

Наред с това не стихва интересът и към отделни инвестиции на по-установените пазари.

Вчера от американския инвеститор Kennedy Wilson обявиха, че компанията планира да създаде фонд, съвместно с неназована „глобална финансова институция“, за да инвестират 2 млрд. евро в обслужвани и проблемни кредити, обезпечени с бизнес и жилищни имоти в Европа. Фондът ще се фокусира предимно върху Великобритания и Ирландия.

„Смятаме, че банковият сектор в еврозоната ще продължи да представя много атрактивни възможности в сектора на имотите“, казва Мери Рикс, президент и изпълнителен директор на компанията за Европа.

Новината идва скоро след като Kennedy Wilson създаде смесено дружество с канадската финансова компания Fairfax Financial, което ще инвестира 280 млн. евро в бизнес имоти и дългове във Великобритания и Ирландия.

По-рано тази година компанията бе начело на консорциум от институционални партньори, които придобиха портфейл от кредити от Bank of Ireland на стойност 1,8 млрд. долара, пише PropertyEU.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:26 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още