IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След игрите преобразяват Олимпийския парк в Лондон с 300 млн. паунда

В района ще бъдат изградени жилища и паркове, постоянните спортни съоръжения ще са достъпни за обществеността, а временните - демонтирани

11:49 | 11.08.12 г.
<p>
	Футболният отбор West Ham ще е най-вероятният стопанин на Олимпийския стадион в Лондон. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Футболният отбор West Ham ще е най-вероятният стопанин на Олимпийския стадион в Лондон. Снимка: Ройтерс

Британски компании ще реализират проект на стойност 300 млн. паунда, с който да трансформират Олимпийския парк след края на игрите, съобщи британският в. Тelegraph.

Новото име на Олимпийския парк ще бъде Олимпийски парк кралица Елизабет, допълва изданието.

Компанията Taylor Wimpey предстои да построи над хиляда жилища в района, който в последните години западаше за сметка на развитието на останалите райони на Лондон.

За целта бъдещият Олимпийски парк кралица Елизабет ще трябва да бъде свързан транспортно с околните райони чрез нови пътища и мостове.

След края на Параолимпиадата ще бъдат демонтирани всички временни съоръжения.

Предстои да се уточни и кой ще бъде новият обитател на Олимпийския стадион, който ще остане публична собственост, както реши кметът на Лондон Борис Джонсън.

В момента има няколко оферти на потенциални наематели, но фаворит да вземе съоръжението е футболният отбор West Ham.

Greenwich Leisure Limited със сигурност ще стопанисва Aquatics Centre и залата за хандбал Copper Box. Предвижда се Aquatics Centre да бъде отворен за обществеността и да се предостави за тренировки на футболни клубове, както и на елитните британски състезатели от плувните спортове.

Басейните са направени така, че дълбочината им да се регулира, което означава, че те ще бъдат достъпни за спортисти с различно ниво на подготовка.

Copper Box ще бъде превърнат в многофункционална спортна зала за нуждите на обществеността. В залата ще се провеждат и редица спортни събития – баскетболни мачове, хандбални срещи, състезания по бадминтон, бокс и други.

Ще бъде запазен велодрумът, който ще бъде достъпен за жителите на района и спортните клубове. Велодрумът всъщност ще бъде част от новия велопарк на Лондон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още