IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съветват инвеститорите в имоти в Германия да търсят нестандартни проекти

Незапълнените пазарни ниши предлагат най-атрактивни възможности за инвестиции, според експерти

14:42 | 19.10.12 г.
Съветват инвеститорите в имоти в Германия да търсят нестандартни проекти

Инвеститорите, проявяващи интерес към имотите в Германия, трябва да търсят възможности на не толкова утвърдени места и да се насочат към специализирани активи, проекти от по-нисък клас и дори преустройства, смятат експерти от бранша, цитирани от онлайн изданието Property EU.

"Нещата, които не впечатляват хората на пръв поглед, стават все по-интересни. За първи път сме свидетели на възможности на пазарите за преустройство на офиси в жилищни сгради. Не съм виждал подобно нещо за 10-те години, които съм прекарал в Германия. Тенденцията се появи през последните две-три години", коментира Саул Голдщайн, управляващ директор на Activum SG.

На логистичния пазарв Германия все още има възможности, но основната цел в момента е местата и проектите да се избират много внимателно, посочва Карим Еш от Union Investment.

"Онова, което ни липсваше, бяха специалисти. Ето защо обединихме силите си със специализирани инвеститори, за да се опитаме да разберем по-добре определени пазари. Най-добрите логистични пазари не са толкова очевидни; места, които не биха били подходящи за офиси или търговски площи, са идеални за логистични цели", посочва Еш.

Здравеопазването е една много привлекателна ниша, появила се през последните няколко години, посочва Кай Шубарт от Corpus Sireo. Специализираният пазар все още не е напълно съзрял, но е готов за инвестиции както от страна на местни, така и от страна на международни играчи.

"Намираме този пазар за много отворен и продуктивен, той е много интересно поле за инвестиции. Не само в домове за грижи, но също и в сгради за медицински кабинети", твърди той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:23 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още