IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Испания обмисля продажба на замъци в опит да събере средства

Продажбите са част от плана на правителството за събиране на свежи пари от 100 първокласни държавни имота

09:26 | 09.11.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Испания обмисля продажба на замъци в опит да събере средства

Испанското правителство обмисля възможността за продажба на малък едновековен замък в сърцето на бизнес квартала на Мадрид като част от план за събиране на свежи пари от 100 първокласни имоти, твърдят източници, цитирани от Bloomberg.

"Кастелана 19", който е построен през 1903 г. и е използван за офисите на местния регулатор на фондовия пазар, по-скоро ще бъде продаден, отколкото отдаден под наем, твърди източникът, пожелал да остане анонимен.

Имотът бе оценен на 28,7 млн. евро през 2010 г. - годината, преди агенцията да се изнесе от него. Миналия месец правителството обяви, че е избрало 100 сгради, които могат да бъдат приватизирани до края на 2016 г.

Имотите, повечето от които са в Мадрид, ще бъдат продадени или отдадени под наем за период до 30 години, допълва същият източник. Испания се опитва да събере повече пари от имоти, за да избегне съдбата на Гърция, Ирландия и Португалия, които се обърнаха към международните кредитори за пълни спасителни заеми.

Източникът допълва, че още един малък замък, който е собственост на министерството на икономиката и финансите, може да бъде отдаден под наем. Сградата, която е историческо наследство, е построена през 20-те години на миналия век. Тя е закупена от държавата през 1928 г., като през 1952 г. е превърната в библиотека на Испанския национален изследователски съвет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още