IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столичната община ще търси европари за ремонта на пространството около НДК

Съветниците утвърдиха и финансирането на проект за изграждане, разширение и рехабилитация на улици и булеварди в София

12:34 | 24.01.13 г.
Столичната община ще търси европари за ремонта на пространството около НДК

Столичната община ще кандидатства по оперативната програма "Регионално развитие" за възстановяване и обновяване на пространството около Националния дворец на културата (НДК), реши днес Столичният общински съвет, предаде БТА.

От декември 2012 г. пространството около НДК е актувано като общинска собственост, съобщи по време на заседанието на общинарите зам.-кметът Мария Бояджийска. Тя допълни, че единствено сградата на НДК е частна държавна собственост.

Проектът на Столичната община за обновяването на пространството около НДК е на стойност 14 млн. лева.

Предвижда се да бъде направен ремонт на водните съоръжения в парка, да се ремонтират настилките и алейното осветление, да се изградят нови зелени и цветни пространства, да бъде обновен детският кът, както и да бъде изградена градина за разходка на домашни любимци.

Съветниците утвърдиха и финансирането на проект за изграждане, разширение и рехабилитация на улици и булеварди от уличната мрежа в София. Беше одобрен и доклад за програмата за изграждане и рехабилитация на транспортната инфраструктура на територията на Столичната община.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:50 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още