IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Peugeot също жъне успехи на пазара на имоти

Компанията е продала недвижимости за 634 млн. евро през миналата година

08:33 | 20.02.13 г.
Peugeot също жъне успехи на пазара на имоти

Френският производител на автомобили Peugeot Citroën също се превърна в брокер на недвижими имоти, подобно на други големи компании, които се опитват да наберат кеш заради финансови проблеми.

През миналата година компанията е продала имоти за 634 млн. евро като част от плана за преструктуриране на компанията и продажбата на активи, предаде Ройтерс. Дружеството е преизпълнило целите си, тъй като беше заложило продажбата на недвижимости за 500 млн. евро.

Като цяло Peugeot е преизпълнилo целта си за продажбата на активи през 2012 г. В плана беше предвидено да се съберат 1,5 млрд. евро, докато компанията е постигнала 2 млрд. евро.

Заради по-добрите от очакваното резултати и подобряването на финансовите позиции на компанията главният й изпълнителен директор Филип Варен коментира, че са положени основите на възстановяването.

Вероятно процесът по разпродажба на имоти и други активи ще бъде забавен през тази година тъй като компанията се справя по-добре отколкото се очакваше и с икономиите. Очакванията са през тази година да бъдат продадени имоти за около 300 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още