IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Италия ще рекламира пред инвеститори държавни имоти за продан

Като част от промяната на системата за данъчно облагане на имоти ще бъде премахнат данъкът върху основните жилища, заяви депутат

13:49 | 19.07.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Италия ще рекламира пред инвеститори държавни имоти за продан

Италия планира да проведе срещи с национални и международни инвеститори след летния сезон, на които да изложи подробности за продажбата на избрани държавни активи като част от стратегията на страната да намали огромния си дълг, обяви депутат, цитиран от Reuters.

Ренато Брунета от дясноцентристката партия PDL не уточни точно как ще се осъществят продажбите, но в миналото е заявявал, че разпродажбата на държавни активи може да донесе милиарди евро, които да бъдат използвани, за да се съкратят задълженията на Италия. Тази година се очаква те да надхвърлят 130% от БВП.

През последните 10-ина година Италия е правила няколко опита да продаде държавни имоти, включително чрез секюритизация и продажба на акции на институционални инвеститори, но с ограничен успех поради опозицията от страна на държавната бюрокрация и неблагоприятните пазарни условия.

Брунета заяви също, че като част от промяната на системата за данъчно облагане на имоти ще бъде премахнат данъкът върху основните жилища, известен като IMU. Правителството се надява да успее да преработи сегашната ситема до 31 август.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:01 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още