IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ликвидаторите още не могат да продадат фабриката на Хасково – Табак

Имотът е обявен за продан от частен съдебен изпълнител, а цената му е определена на 9,2 млн. лева

11:04 | 08.01.14 г.
Ликвидаторите още не могат да продадат фабриката на Хасково – Табак

За трета публична продан е обявена фабриката на „Хасково – Табак“ (в ликвидация). Имотът се продава от частен съдебен изпълнител по искане на Общинската данъчна дирекция в Хасково.

23-те сгради, които са част от имота, се продават за общо 9,22 млн. лева. За първи път заводът на дружеството беше обявен за продажба през май 2013 година. Тогава исканата цена обаче беше 12,3 млн. лева. Дали този път ще се намери нов собственик на фабриката ще стане ясно на 12 февруари 2014 година. 

„Хасково – Табак“ АД, част от „Булгартабак Холдинг“, беше обявено в ликвидация с решение на Хасковския окръжен съд от март 2006 година. Първоначално крайният срок за ликвидацията беше началото на 2008 година. С няколко последователни решения на общото събрание на дружеството обаче този срок е удължен.

За 31 януари 2014 година е насрочено и поредно извънредно заседание, на което акционерите ще обсъдят ново удължаване на срока за ликвидацията – с 18 месеца, считано от 11 януари 2014 година.

Заради статута на дружеството му е отнет лицензът за преработка на тютюн и основната дейност се свежда основно до отдаване на производствени помещения под наем, става ясно от отчета на дружеството за първите девет месеца на 2013 година пред Българската фондова борса (БФБ – София).

За този период приходите от дейността са в размер на 84 хил. лева. Към 30 септември 2013 година компанията е на загуба в размер на 1,16 млн. лева. Отчетената загуба е основно от начислени лихви за просрочени публични задължения и неустойките по заем, допълват от „Хасково – Табак“.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още