IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предприемач дава 118 млн. долара за създаване на лаборатория за недвижими имоти

Студентите от Масачузетския технологичен институт ще изследват китайския пазар на имоти и неговите особености

17:33 | 08.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Предприемач дава 118 млн. долара за създаване на лаборатория за недвижими имоти

Строителният предприемач от Хонконг Самюел Так Лий ще даде 118 млн. долара на Масачузетския технологичен институт (MIT) за създаване на специална лаборатория за устойчиво развитие на сектора на недвижимите имоти, предаде агенция Bloomberg.

С подаръка ще се финансират стипендии за чуждестранни и американски студенти, изследвания в областта на устойчивото развитие, както и за осигуряване на онлайн достъп до проектите, по които ще прави лабораторията.

Според Лий лабораторията ще помогне да се създаде програма, която да обвърже изучаването на сектора на недвижимите имоти с реалностите на 21 век. Част от това обвързване включва поземлената реформа, предизвикателствата, свързани с околната среда, бързо разрастващото се население на света и еволюцията на глобалната икономика.

Въпросите, които предопределят сложността на китайския пазар на недвижими имоти, като миграцията, собствеността върху земята и въздействието върху околната среда, го правят интересна среда за изследвания и практика, обяснява Ерън Бен Джоузеф, директор на отдела за градски изследвания в MIT. Според него уроците, които може да се научат от Китай, ще послужат за изграждане на световни модели.

Хонконгският предприемач Лий има две дипломи от университета в Масачузетс както за строително инженерство, така и за екологично.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:31 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още