IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ferry Group ще увеличи инвестициите си в Кътина до 200 млн. евро

Испанската компания е била на път да се откаже от проекта няколко пъти поради бюрократични затруднения

10:32 | 22.10.05 г.
Автор - снимка
Създател
Ferry Group ще увеличи инвестициите си в Кътина до 200 млн. евро
Испанската компания Ferry Group смята да увеличи първоначално планираните инвестиции в голф игрището до Софийското село Кътина до 200 млн. евро, съобщи президентът на групата Мануел Фери Санчес пред Investor.bg. Компанията ще участва на осмото издание на Строително-инвестиционния форум, който ще се проведе на 9, 10 и 11 ноември. Официален медиен партньор на събитието е Investor.bg.  
 
През август изпълняващият длъжността кмет на София Минко Герджиков подписа  договор с Ferry Group, който предвиждаше инвестиции в игрището на стойност 100 млн. евро. Голф комплексът ще бъде изграден на терен от 1600 декара. Първата фаза от проекта ще бъде на площ от 800 декара.
 
“В момента текат подготвителни работи, а строителството на игрището се очаква да започне в скоро време”, каза Фери. По неговите думи испанската компания е била на път да се откаже от проекта няколко пъти поради бюрократични затруднения.
 
Фери обаче е твърдо убеден в потенциала на българския туризъм и в частност на голф туризма. Той е готов да допринесе за развитието на сектора със своя “ноу-хау” и опит.
 
На по-късен етап Ferry Group планира да инвестира също в областта на балнеоложкия туризъм и земеделието. Фери смята, че едни от силните и обещаващи форми на туризъм в страната ни са ски и балнеоложки туризъм. Специално голф играчите биха ползвали по-скоро различните СПА-центрове в България, отколкото услугите на ски-курортите ни.
 
Фери е президент също на голф клуб El Plantio, в провинция Аликанте, Южна Испания. Клубът има около 40 000 членове, които се очаква да бъдат част от играчите, ползващи услугите и на игрището в Кътина.
 
В Испания Ferry Group е активна също в областта на търговията, строителството, дизайна и архитектурата.
 
Понастоящем в страната ни има три действащи игрища – в Ихтиман и Сливен, които са собственост на авиокомпания Air Sofia, и едно в Равно Поле. Air Sofia строи игрище и в Разград. Освен тях има проекти за изграждането на над десет нови игрища, включително в Долна баня, Каварна и Балчик.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още