IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговията с правата на Премиер Фонд АДСИЦ – Варна стартира на 17 май

Премиер Фонд АДСИЦ ще увеличи капитала си чрез издаването на 150 хил. акции с номинална и емисионна стойност от 1 лев

14:43 | 09.05.06 г.
Автор - снимка
Създател
Търговията с правата на Премиер Фонд АДСИЦ – Варна стартира на 17 май
Първоначална продажба на емисията права от първоначалното увеличаване на капитала на Премиер Фонд АДСИЦ – Варна ще стартира от 17 май 2006 г. на Първичен пазар чрез смесен закрит аукцион, организиран от Системата за търговия, съобщава БФБ – София.

Борсовият код на емисията е R1PREM, а времевият интервал за провеждане на аукциона е в периода от 09:30 ч. до 11:00 ч. Начална и крайна дата на предлагане за първична продажба на правата на борсата са съответно 17 май и 1 юни.

Вторичната продажба на емисия права от първоначалното увеличаване на капитала на Премиер Фонд ще се проведе също на 17 май от 9:30 до 13:00 часа с борсов код на емисията R2PREM. Крайната дата за търговия на правата на Неофициален пазар е 30 май, а за прехвърляне - 1 юни.

Премиер Фонд АДСИЦ ще увеличи капитала си със 150 хил. лв. до 650 хил. лв. чрез издаването на 150 хил. акции с номинална и емисионна стойност от 1 лев. Издадените права са 150 хил., като съотношението право/акции е 1 към 1.

Начална дата за записване на акциите е 17 май, а крайна - 23 юни 2006 г.

Борсовият член-поемател, упълномощен да обслужва увеличението на капитала, е ИП Статус Инвест АД, а банката, в която да бъде открита набирателна сметка, е ТБ Райфайзенбанк.

В устава на Премиер Фонд е записано, че дружеството се учредява за неограничен срок. Ръководството планира през следващите няколко години да се насочи към няколко основни пазарни сегмента – жилищни имоти, ваканционни имоти, офис площи, търговски имоти, индустриални имоти и земеделска земя.

През следващите две години фондът планира да развива дейността си предимно на територията на големите индустриални центрове и курортните селища, тъй като там пазарът на недвижими имоти е най-ликвиден и интересът от страна на чуждестранни инвеститори е най-голям.

КД Пеликан АД и Холдинг Варна А притежават съответно по 20 и 10 на сто от капитала на фонда, докато Експрес Гаранцион ООД и Унишип ЕООД имат по 9,9 и 9,5%. Останалата част от акционерния капитал е разпределена между физически лица, които притежават между 3 и 10 на сто.

Свързани компании:

Премиер Фонд АДСИЦ(PREM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:19 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още