IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седем процента от правата на Премиер Фонд АДСИЦ се изтъргуваха днес

КД Пеликан АД и Холдинг Варна А притежават съответно по 20 и 10 на сто от капитала на фонда

15:33 | 19.05.06 г.
Седем процента от правата на Премиер Фонд АДСИЦ се изтъргуваха днес
В шест сделки днес бяха изтъргувани 10 500 броя от правата на Премиер Фонд АДСИЦ, или 7 на сто от общия брой издадени права. Цените на сделките варираха между 0,69 и 0,70 лв., докато в края на борсовата сесия търсене имаше на нива от 0,62 лв., а предлагане - на 0,70 лв.

Срещу едно от издадените права може да бъде записана една акция от първоначалното увеличение на капитала на фонда по номинална и емисионна цена от един лев. Крайната дата за търговия на правата на борсата е 30 май, а 23 юни е последната дата за записване на акциите от увеличението на капитала.

КД Пеликан АД и Холдинг Варна А притежават съответно по 20 и 10 на сто от капитала на фонда, докато Експрес Гаранцион ООД и Унишип ЕООД имат по 9,9 и 9,5%.

Пред Investor.bg изпълнителният директор на Премиер Фонд Борислав Найденов сподели, че фондът е в напреднали преговори за два проекта. От проспекта на дружеството става ясно, че през пролетта ще бъде закупен регулиран терен в курортните комплекси край Варна, като целта е строителството на затворен жилищен комплекс.

Свързани компании:

Премиер Фонд АДСИЦ(PREM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още