IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Световната банка финансира пилотен проект за кадастъра на Габрово

От Световната банка оценяват досегашното изпълнение на проекта като изключително добро

19:20 | 22.11.06 г.
Автор - снимка
Създател
Световната банка финансира пилотен проект за кадастъра на Габрово

Повече от 900 хил. евро са вложени в създаването на кадастрална карта и имотен регистър на Габрово досега. На среща, проведена вчера в Областна администрация – Габрово, стана ясно, че Световната банка е отпуснала повече от 800 хил. евро, а община Габрово още 100 хил. евро за реализация на проект “Кадастър и имотна регистрация”.

В срещата взеха участие Флориан Фихтл, директор на Световната банка за България, Калин Рогачев, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството, Цветан Нанов, областен управител на област Габрово, Богомил Белчев, кмет на Габрово, както и представители на Агенцията по кадастъра.

Целта на срещата беше да се запознаят представителите на участващите в проекта институции с разработката, да оценят необходимостта от продължаването на проекта и съответно финансирането му.

Флориан Фихтл определи “Кадастър и имотна регистрация” като „един от най-важните проекти за икономическото развитие на региона” и изрази надежда, че програмата ще се изпълнява успешно и отговаря на нуждите на общината.

Белчев представи и допълнително задание, което е финансирала общината за имотен регистър и създаването на подземен кадастър – на ВиК инфраструктурата и др. Проектът е пилотен и се реализира за първи път в България. Той включва изграждането на изцяло електронна кадастрална карта на града и имотен регистър.

От Световната банка оценяват досегашното изпълнение на проекта като изключително добро. Предстои да се подпише споразумение за сътрудничество и обмен на информация между Областната администрация и службата по Кадастър, тъй като администрацията притежава Географска информационна система, която може да се надгражда с нова, допълнителна информация и да обслужва бъдещ инвеститорски интерес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:49 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още