IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Омуртаг започва да строи бизнес-парк

На първо време за инвестицията ще са нужни поне 2,5 милиона евро

09:13 | 12.07.07 г.
Омуртаг започва да строи бизнес-парк

Община Омуртаг започва изграждането на бизнес-парк, съобщи кметът инж. Енвер Ахмед. Теренът, върху който ще се строи, е с площ над 100 дка и се намира в близкото до Омуртаг село Презвитер Козма. В бизнес-парка ще се издигнат най-малко осем предприятия, а средствата ще се набавят чрез еврофондовете.

На първо време ще са нужни поне 2,5 милиона евро, а впоследствие, по линия на публично-частното партньорство между общината и фирмите, ще се построят и самите фабрики и представителства.

Кметът разкри и някои от видовете бизнес, които ще се разгърнат в индустриалната зона: агроцентър на фирма от Търговище; производство на чехли на фирма от Омуртаг, изкупуване и сушене на билки, мебелно производство, инсталации за биогаз. Крупен външен инвеститор, чието име не бе уточнено, ще прави в бизнес-парка логистичен център, в който ще има складови бази и паркинг за ТИР-ове.

Условието, което сме поставили пред инвеститорите и най-много ще държим да бъде изпълнено, е да увеличат работните места, които създават, поне пет пъти”, каза още кметът Енвер Ахмед.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още