IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фантастико инвестира 10 млн. лв. в два нови магазина

Двата търговски обекта ще са разположени в Дружба 1 и на бул. "Черни връх" до Околовръстния път

14:53 | 24.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
Фантастико инвестира 10 млн. лв. в два нови магазина
Търговската верига „Фантастико“ ще открие два нови магазина в София с обща инвестиция от над 10 млн. лв., с което общият брой на обектите й ще стане 31, съобщиха от компанията.

Първият супермаркет - в „Дружба 1“, ще е готов през септември и ще заема площ от 1300 кв. м. Инвестицията в него ще достигне 4 млн. лв. С отварянето му ще бъдат открити 75 нови работни места.

Това е вторият магазин на „Фантастико“ в столичния квартал. През следващата година веригата ще отвори още един супермаркет в „Дружба 2“.

В началото на следващата година ще бъде готов и магазинът на бул. „Черни връх“ в близост до Околовръстния път. Общата му разгъната застроена площ ще е 3100 кв. м, построен на терен от 3800 кв. м. Инвестираните средства в обекта ще са 6,1 млн. лв., а новите работни места – над сто.

През септември тази година се навършва една година от откриването на други два проекта на Фантастико – търговско-развлекателния център SkyCity Mall в кв. Гео Милев и четиризвездния хотел SkyWay в кв. Симеоново.

Веригата „Фантастико“ е създадена през 1991 г. До скоро тя оперираше само в София. В началото на тази година компанията откри магазин в Кюстендил и с това започна да изгражда търговската си мрежа на национално ниво.  

През магазините на „Фантастико“ преминават средно на месец по 1,6 млн. клиенти, се казва в съобщението. Целта на веригата е да продължава да развива мрежата си и да отваря нови магазини както в София, така и в другите градове на страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:31 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още