IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Немската Penny Market ще строи супермаркет в Нови Пазар

Плановете са за следващите няколко години в България да бъдат отворени между 90 и 100 магазина от веригата

11:47 | 13.09.07 г.
Немската Penny Market ще строи супермаркет в Нови Пазар
Немската верига Penny Market, която предлага хранителни стоки на ниски цени, е депозирала желанието си да купи терен в Нови Пазар, съобщи кметът на града Румен Панайотов.

Мястото обаче се оказало проблемно – теренът е собственост на Държавната агенция за младежта и спорта. „Теренът трябва да се деактува и да се даде ход на реализацията на тази идея. Вече получих уверения, че идеята ще се реализира и магазинът ще може да бъде построен и да задоволява нуждите на клиентите не само от Нови Пазар, но и от Каспичан и околните села”, заяви Панайотов.

Според него инвестицията може да се реализира до началото на февруари 2008 г.

В разговор с кмета Панайотов инвеститорите от Penny Market обяснили интереса си към България с посочения в допитване на наша централна медия стабилен икономически растеж, както и нарастващо потребление и ръст в кредитирането. Според това допитване средното нарастване на продажбите на дребно през миналата година е около 15%, като при различните вериги от този тип е било от 10 до 30 на сто.

Магазините от веригата Penny Market - собственост на германския концерн Rewe, който притежава супермаркетите Била, са от типа дискаунтър - предлагат малък асортимент на ниски цени върху площи от 750 до 1000 кв. м. Плановете са за следващите няколко години в България да бъдат отворени между 90 и 100 магазина от веригата Penny Market като в тях ще бъдат вложени 100 млн. евро и ще бъдат разкрити 1300 работни места.

В края на април стана ясно, че веригата ще вложи 3 млн. лв. в хипермаркет в Каварна. Плановете на компанията да навлезе в България бяха обявени през февруари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:44 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още