IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Влагат 1,2 млн. лв. във втори търговски комплекс в Търговище

Днес ще бъде направена първа копка на обекта, очаква се да бъде готов в края на следващата година

09:34 | 08.11.07 г.
Влагат 1,2 млн. лв. във втори търговски комплекс в Търговище
Първа копка на триетажна луксозна сграда ще бъде направена днес на ул. „Александър Стамболийски” в Търговище. Тук ще бъде построен вторият търговски комплекс, който се издига до работещия вече супермаркет на СВА и палатата на „Мебел Стил”. Очаква се новият обект да бъде готов в края на следващата година.

Инвеститор на бъдещия комплекс е новосъздадената строителна фирма „Тръстстрой инвестмънт”, която е собственост на двама юристи от Търговище. Те планират да вложат към 1,2 млн. лв. в обекта.

Сградата ще бъде разположена на площ от близо 1900 кв. м. Първите два етажа са отредени за магазини, а третия – за луксозни офиси. На последния етаж ще бъде изградено панорамно заведение. Пред комплекса ще има паркинг на площ от 600 кв. м.

Инвеститорите са възложили строежа на фирмата на местния предприемач Дечо Дяков, за да ангажират повече работници от Търговище.

След построяването на комплекса в него се очаква да заработят най-малко 30 души, планират собствениците. Те вече продават „на зелено” магазините в сградата. Има и получени оферти от софийски фирми, търгуващи със строителни материали, които възнамеряват да направят тук свой представителен център.

По протежение на бул. „Александър Стамболийски” в Търговище към квартал „Запад 3” вече се оформя новата търговска зона на града. От другата страна на супермаркет СВА до дни започва строежът на автосалон. Отсреща пък е парцелът на „Кауфланд”, където в началото на следващата година трябва да започне изграждането на хранителен магазин на известната верига.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още