IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Два бъдещи мола подписаха договори с кино Арена

Кинокомплексите ще бъдат разположени на етажите за забавления в Bulgaria Mall в София и в Grand Mall във Варна

15:19 | 18.03.08 г.
Два бъдещи мола подписаха договори с кино Арена
Кинооператорът „Кино Арена“ обяви сключването на дългосрочни договори с Bulgaria Mall в София и с Grand Mall във Варна като част от стратегията на компанията за национална експанзия.

Кинокомплексите „Арена“ ще бъдат разположени на етажите за забавления в Bulgaria Mall и в Grand Mall Варна. Във всеки от тях „Кино Арена“ ще заеме площ от около 2500 кв. м и ще има по осем киносалона. Общият брой на зрителските места във всеки мултиплекс ще е 1200.

Киносалоните ще са с дигитални проектори и аудиосистеми и централна климатизация с микропроцесорно и дистанционно управление.

До момента „Арена“ има два мултиплекса в София, един във Велико Търново и един в Стара Загора.

Bulgaria Mall ще бъде изграден на бул. България в столицата. Инвеститорите Salamanca Capital и London Sofia Properties ще вложат в него около 80 млн. евро. Преди година проектът получи сертификат за инвестиция първи клас.

Инвестицията на Orchid Developments Group в Grand Mall във Варна пък се оценява на над 100 млн. евро. В края на 2007 г. беше направена първа копка на обекта.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:22 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още