IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-голямата арабска публична компания за имоти засилва фокуса в Турция

Emaar обяви втория си проект в Истанбул, който предвижда изграждане на мол, жилища и хотел

13:20 | 12.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Най-голямата арабска публична компания за имоти засилва фокуса в Турция

Най-голямата публична строително-инвестиционна компания в Арабския свят реши да засили фокуса си върху пазара в Турция, като обяви втори проект в южната ни съседка.

Тези планове бяха интерпретирани от участниците на пазара като поредно доказателство, че възстановяването на проблемния пазар на имоти в региона на Персийския залив ще отнеме известно време.

Дубайската компания Emaar Properties, която е инвеститор в проекта за най-високата кула в света Burj Dubai, смята да изгради комплекс от смесен тип в Истанбул. Компанията вече притежава терен в Истанбул, като комплексът ще включва тръговски център, жилища и петзвезден хотел.

„Emaar продължава с развитието на новия проект в Истанбул“, се казва в съобщение на компанията. „Той е част от стратегията на компанията да търси възможности за ръст на обещаващи глобални пазари.“

Това ще бъде вторият проект в Турция на компанията, в която дубайското правителство притежава 32%. Първият предвижда изграждането на комплекс от затворен тип на обща стойност 700 млн. долара. Първата фаза от комплекса Tuscan Valley в Истанбул е вече завършена.

В момента компанията оперира в редица страни от Близкия Изток, Северна Африка и Азия, сред които Мароко, Йордания, Пакистан и Индонезия.

Нейният проект на стойност 600 млн. долара на индонезийския остров Ломбок бе временно спрян поради глобалната криза и удължаване на преговорите с местните партньори.

Emaar е създадена през 1997 г. и в момента има дейност в шест направление и в над 60 държави.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още