IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спад на поръчките в германската индустрия за втори пореден месец

Понижението през август е от 1,4%, докато през юли спадът бе 2,6%

18:50 | 06.10.11 г.
Спад на поръчките в германската индустрия за втори пореден месец

Поръчките за германската индустрия намаляха с 1,4% на месечна база през август, сочат публикувани днес данни на правителството на най-силната европейска икономика, съобщи ВВС.

Това е втори пореден месец, в който търсенето на германски промишлени стоки регистрира спад, което хвърля допълнителна сянка върху перспективите пред икономиката на страната.

Предварителните очаквания на анализаторите бяха показателят да остане без промяна след спада от 2,6% през юли.

От германското министерство на икономиката смятат, че лошите резултати се дължат на „специфични фактори“, водени от спада във вътрешното търсене през летния сезон.Поръчките от чужбина са нараснали с 0,1% на месечна база.

Според последните изследвания бизнес доверието в Германия намалява, като наблюдаваният с внимание индекс на бизнес климата Ifo през септември достигна най-ниското си ниво за повече от година.

Анализатори смятат, че липсата на яснота за начина на разрешаване на дълговата криза в еврозоната кара компаниите и потребителите да се въздържат от определени разходи.

„Тези числа са прекалено волатилни, за да бъдат правени стабилни заключения“, заяви старши икономистът в банка Berenberg Холгер Шмийдинг. „Но, разбира се, значителното понижение на поръчките през август, последвали спада през юли, може да се окажат първия знак, че търсенето отслабва“, добави той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още