IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Безработицата в САЩ е нараснала до 8,2% през май

Само 69 хил. нови работни места са били създадени в Щатите през миналия месец

16:48 | 01.06.12 г. 2
Безработицата в САЩ е нараснала до 8,2% през май

Безработицата в САЩ през май се е увеличила отново до 8,2% заради по-малкото създадени нови работни места, предаде Bloomberg.

Данни на американското трудово министерство показват, че през миналия месец в Щатите са били открити нови 69 хил. работни места, докато икономисти прогнозираха те да достигнат 150 хил.

Надолу са ревизирани и данните за април, съобщава още агенцията. През четвъртия месец на годината са били открити 77 хил. нови работни места, а не 115 хил., както беше обявено предварително.

Анализатори очакваха американската безработица през май да се задържи на ниво от 8,1%. Нивото и надвишава 8% от февруари 2009 г.

За да се поддържа нивото на безработицата едно и също обаче е необходимо всеки месец да бъдат разкривани най-малко 125 хил. нови работни места, припомня агенцията.

Новите работни места в промишлеността са само 12 хил., докато анализатори очакваха те да бъдат поне 15 хил. С 84 хил. са се увеличили новите работни места в сектора на услугите, докато в строителството са съкратени 28 хил. работни места, което е най-сериозното понижение на заетостта в бранша от 2 години, показват данните.

„Ясно е, че пазарът на труда в САЩ се влошава“, коментира Хю Джонсън от Hugh Johnson Advisors LLC.

„Понижава се доверието в икономиката. Бизнесът не е склонен да разкрива нови работни места в условията на икономическа несигурност“, допълва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:30 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 1
lozkhris
преди 11 години
BYRZO !!Нова QE, веднага !!Печатайте долари като обезумелиТо тва си можете...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 1
Internet
преди 11 години
Честита нова рецесия!Да ни е жива и здрава!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още